ВЕЛИКИ ПЕТАК У НАС

Тишину Великог Петка и још Веће – ове године и Благовесне – Суботе прекинућу ради своје жеље да се захвалим певачима нашег невског Хора, који су, први пут у овом потпуном сазиву, одвојили своје време да га заједно проведемо, од 15 ч. до 22:30, вежбајући, појући, Плашчаницу целивајући, опевајући страдања Господња, приповедајући Благу вест а затим и риданије Мајке Божје, у стихирама и статијама и јутрењима, појући и превозносећи (надам се) у све векове!

Велика је моја радост јер су нам се придружили и певачи који са нама увек на Велики Петак, па неки наши које дуго нисмо видели, па драги пријатељи … Предукус Воскресенија.

А за то време у Јерусалиму … Наши представници, два Дејана, два хаџи-баритона J у крсноме ходу, Крст носећи трагом via Dolorosa, све нас узгред помињући. Да на дневнику РТС-а осване прилог о Великом Петку из Јерусалима, па да баш њих двојицу камера ухвати (секунда 14-15) - што би рекао драги професор Димитрије, „Децо, није људска режија!”

И није.

Да молчит всјака плот человјеча. От ниње, до тренутка када и ми будемо у поноћ примили благодатни огањ којим су у Светој земљи већ осијани.

https://photos.app.goo.gl/iwfMtKoCOi7Geaq83

Ј.А. Тонић

ФОТОГРАФИЈЕ

Велики Петак у нас