*** СРЕЋНО И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНО НОВО ЛЕТО ГОСПОДЊЕ! ***

„Благослови венец љета благости твојеја, Господи!”

„Владару, Господе Боже наш, Изворе живота и бесмрћа, Створитељу целокупне твари видљиве и невидљиве, ти си времена и године ставио под своју власт и премудрим и сведобрим промислом управљаш над свим.

Благодаримо ти за доброте твоје које си излио на нас у минуло време живота нашег. Молимо те, свемилосрдни Господе, добротом твојом благослови годину која настаје. Сачувај љубљене слуге твоје, благоверне и христољубиве хришћане православне, умножи дане живота њиховог у ненарушивом здрављу и даруј им успех у свим врлинама. Подари одозго и свим људима твојим добра твоја, здравље и спасење и у свему добар напредак. Цркву твоју свету, овај град и све градове и земље избави од сваке љуте напасти и даруј им мир и спокојство да би свагда приносили благодарност теби, беспочетном Оцу, са јединородним твојим Сином, свесветим и животворним твојим Духом, у једном бићу слављеном Богу, и прослављали Пресвето Име твоје.”

[Закључна молитва из Молепствија за ново лето Господње]

Драгим певачима Невцима, свим пријатељима нашега Хора, и свима који у радости прослављају данашњи Празник желим Богом благословено наступајуће лето Господње, две хиљаде и осамнаесто! Илити, седамхиљадапетстодвадесетшесто (од Постања), како се навелико дочекује у пречанској престоници, Новоме Саду.

Прилажем „Новогодишње послужење” (1935), слику велике књегиње Олге Романове, сестре цара Николаја II.

Здрави били, ни у чему не оскудевали, у хору певали, и ове и на много благих година!

Ј.А. Тонић

*** СРЕЋНО И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНО НОВО ЛЕТО ГОСПОДЊЕ! ***