Први сабор православне омладине града Београда

Чланови братства Св. Василија Острошког из Загреба
Чланови Братства Св. Василија Острошког из Загреба, предвођени архимандритом Гаврилом, игуманом манастира Лепавина – учесници Првог сабора православне омладине града Београда испред храма Св. Александра Невског 1990.

Један од првих важнијих корака у ширењу рада Православне мисионарске школе било је одржавање Првог сабора православне омладине  града  Београда, 28. октобра 1990. године. Сабор је почео Св. архијерејском Литургијом, коју је служио владика бачки Иринеј Буловић, уз саслужење више свештеника, и на којој је било присутно око 700 људи, представника различитих православних братстава и храмова, не само из Београда и Србије, већ и из свих србских земаља.

У другом делу Сабора присутној омладини и верницима обратили су се архипастирским беседама тројица епископа: др Амфилохије Радовић, др Атанасије Јевтић и др Иринеј Буловић, а у име Православне мисионарске школе беседе је одржало неколико мисионара и мисионарки. Био је то велики црквени догађај за Београд и србски народ уопште, важан за зближавање, упознавање и буђење православне омладине.

Први сабор православне омладине града Београда