Посета чланова Милосрдне секције Дому “Јован Јовановић Змај” у Београду ул. Браће Јерковић бр. 119 дана 25. 11. 2018. године

25. 11. 2018.

На дан прослављања Св. Јована Милостивог 25. 11. 2018. године мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, посетили су Дом “Јован Јовановић Змај” у Београду у ул. Браће Јерковић бр. 119.

Дружење са децом смештеном у Дому, међу којима су и деца избегла из Ирака и Сирије, и њиховом васпитачима, протекло је у миру, радости и пријатном разговору. Сандра Милиутиновић, штићеница Дома и члан Милосрдне секције, прочитала је присутнима своју нову песму а потом су сви заједно отпевали “Источниче Живоносни”. Подељени су слаткиши, воће, иконице, крстићи и часописи Православље, поклони Цркве.

Ђакон Александар Секулић у својој литургијској беседи рекао је да је Господ дуготрпељив али не воли гордост. Дошо је на овај свет да донесе живот вечни, а наша жртва Богу је дух скушен, срце унижено и смерно које Бог неће одбацити. Из таквог срца завапимо у молитви “Отвори нам двери милосрђа Благословена Богородице да не пропаднемо ми који се у Тебе надамо, већ да се Тобом избавимо од беда јер си Ти спасење рода хришћанскога”.

Посета Милосрдне секције Дому “Јован Јовановић Змај” у Београду