Посета Дому за децу без родитељског старања “Дринка Павловић” у Београду ул. Косте Главинића бр. 14

27. 10. 2019.

На празник Свете Петке 27. 10. 2019. у сјају и лепоти Цркве Светог Александра Невског, испуњене благодаћу Светог Духа, након освештања, резања славских колача и освештања жита, у славу и част Свете Петке, на Светој Литургији бројни верни народ причестио се Светим Тајнама Господа нашег Исуса Христа.

Потом, мисионари Милосрдне секције, посетили су децу без родитељског старања смештену у Дому “Дринка Павловић” у Београду улица Косте Главинића број 14.
Деца узраста од 10-26 година, међу којима их има са посебним благословом, због тешких породичних ситуација одрастају без родитељске љубави, боравећи у Дому под будним оком брижних васпитача. Похађају основне и средње школе, баве се спортом, неки лепо певају, цртају а повремено се организују посете манастиру Сланци, где се штићеница дома по својој великој жељи крстила. Она је мисионарима отпевала неколико духовних песама које је научила посећујући службе у Цркви.

Мисионари су пожелели деци да уз помоћ Мајке Божије истрају на путу истине и правих вредности. Господу се помолимо да исцели немоћи њихове и помогне да одоле сваком непријатељу и противнику. Подељени су дарови Цркве: иконице, крстићи, бројанице, часописи Православље, воће и слаткиши.

 

Посета Дому за децу без родитељског старања “Дринка Павловић”