ПЕВНИЧКИ ХОР

         Певница (певнички хор) при овом храму поје на Светим Литургијама суботом и празницима, на Литургијама пређеосвећених Дарова у току Великог поста, на бденијима уочи недеље и великих празника. Поједини чланови учествују појући на вечерњим и јутарњим богослужењима.
Прве часове певничког појања држали су свештенослужитељи овог храма: протођакон Момир Лечић, протојереј-ставрофор Љубодраг Петровић, протојереј Љубивоје Жикић, преносећи своје знање и искуство младим људима који су својим гласовима могли допри нети лепоти богослужења.
Часове појања држали су и поједини студенти Богословског факултета у Београду: Бранимир Михајловић, сада ђакон у Осјечко-пољској епархији; Србољуб Убипариповић, сада асистент на катедри за Литургику Богословског факултета; Саво Шмигић, сада свештеник у Рашко-призренској епархији; као и појци инжењер Ненад Новаковић и Мирјана Милетић.
Од фебруара 2006. године певнички хор води Нада Тасић, па, опет, од 2000. године, студент Мирјана Милетић.
На часовима певничког појања, који се одржавају четвртком и петком после вечерње службе, уче се мелодије српског народног појања, онако како су их записали Стеван Ст. Мокрањац, прота Ненад Барачки, епископ Стефан Ластавица, уз прилагођавање утврђеној пракси и напевима који се могу чути од свештеника у овом храму. Испевавање ових мелодија праћено је и проучавањем Типика и црквенословенског језика.
Певница броји око 15-ак чланова од којих су неки уједно чланови и мешовитог хора при нашем храму.

Мирјана Милетић,
диригент певничког хора

Певнички хор
Певнички хор
ПЕВНИЧКИ ХОР