Одбор за заштиту од секташког деловања

Јуна 1992. прота Љубодраг је, заједно са члановима Апологетске секције ПМШ, поднео Светом архијерејском синоду Српске Православне Цркве “Извештај ο сектама на терену града Београда”, који је био објављен у “Гласнику СПЦ”. У извештају се, са православног становишта, говорило о најезди секти, култова и окултизама, те бројних астролога, видовњака, биоенергетичара, лажних исцелитеља и других обмањивача на србски народ и његову душу; о опасностима које прете од те најезде за наш, у значајној мери, верски непросвећен народ, нарочито омладину, као и о начинима за православно супротстављање тој најезди. Овај извештај, који је изазвао велику пажњу јавности, јер је био први извештај те врсте код нас, био је, потом, тема низа интервјуа које су прота Љуба и други чланови ПМШ, после његовог објављивања, дали дневним листовима, часописима, радију и телевизији.

1993. године протојереј-ставрофор Љубодраг Петровић, управник ПМШ, од стране Св. архијерејског синода СПЦ изабран је за члана новооснованог “Одбора СПЦ за борбу против секташтва у србском православном народу”, чиме је Православна мисионарска школа до била званични благослов да ради на плану православне заштите од секташког деловања у србском народу.

Од 1993. до 1998. године прота Љубодраг Петровић и протонамесник Вајо Јовић, са групом стручних мисионара за област сектологије, и у сарадњи са свештенством парохија и управника културних центара и библиотека, држе трибине у готово свим већим градовима Србије, Црне Горе и Републике Српске.
Предавања су одржана у преко 50 места: у Београду, Крушевцу, Нишу, Краљеву, Трстенику, Чачку, Пожаревцу, Ужичкој Пожеги, Ужицу, Врању, Вршцу, Новом Саду, Шапцу, Јагодини, Новој Вароши, Приштини, Горњем Милановцу, Зајечару, Бору, Неготину, Сурдулици, Пироту, Зрењанину, Будви, Требињу, Бијељини…

На позив Генералштаба војске Републике Српске, a у сарадњи са водећим стручњацима са Војно-медицинске академије, одржано је више предавања високим и вишим официрима, нижим официрима и војницима у касарнама.

У неким од ових места трибине су, на захтев посетилаца, одржаване и више пута ( у Београду, Новом Саду, Нишу, Крушевцу, Чачку…).

Одбор за заштиту од секташког деловања