*** СРЕЋНО И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНО НОВО ЛЕТО ГОСПОДЊЕ! ***

„Ево нас у Новој Години… . Шта је то ноћ, шта је тренутак, шта је час, шта је то време? Шта ли то ми људи називамо временом? Време, то је огромна река низ коју је Господ отиснуо све што је створио: небеса, сунца, звезде, земљу, људе на њој, сваку твар, свако биће. Све је то отиснуо низ бујну реку времена. Куда тече та река, куда нас она носи, куда то ми идемо ношени бујицом те велике неодољиве реке коју ми називамо временом?

Време, шта је време? Време је увод у вечност. Зато је време неисказано важно за нас, важно као и вечност у ономе свету. Зато је сваки дан врло важан у нашем животу, свака ноћ; не, сваки тренутак, јер од сваког тренутка зависи наша вечност. Да, време је увод у вечност. То је, браћо и сестре, јеванђелско схватање времена. Христово схватање времена. Време нам је дато да њиме зарадимо вечност. Ето такав је смисао времена.”

[Ава Јустин, из Беседе на Св. Василија Великог, ман. Ћелије, 1965]

Где се завршава старо и почиње ново време? Само у тренутку где свако од нас напуни своје земнo и, с Божјом помоћу, пређе у 'ново' време, у вечност.

Дучићевски обојеним речима аве Јустина подсећамо се да ваља потражити од Онога који влада небесима, рекама, временом да благослови венац Новог лета благошћу својом, са што мање трња и искушења, а да се бокора здравим изданцима и умножи дане живота нашег.

Здравља же, и спасенија, да не посустанемо у радости и служењу, пјенију и бденију.

Срећно и Богом благословено Ново лето милости Господње!

НОВО ЛЕТО