МУЗИЧКИ САСТАВ
“УСКИ ПУТ”

       У септембру 2004. године, при храму Св. Александра Невског, почео је са радом музички састав од једанаест чланова који је изводио песме на хришћанске теме популарног мелоса, највећим делом ауторске.
Уз водећи мушки вокал и три пратећа женска вокала, у саставу су још били и виолинисткиња, виолиста, кларинетиста, двојица гитариста, бас гитариста и ритмичар.
Будући да су пробе одржавали у просторијама парохијског дома, и да су радили уз благослов свештеника, састав је добио име “Невски”, и под тим именом је, током 2005. године, у Београду и ближој околини, имао петнаестак наступа од којих је било неколико самосталних концерата.
Песме које су изводили биле су веома добро прихваћене од стране публике, али је, услед проблема које са собом носи релативно велики број чланова састава, од којих је свако имао своје личне и професионалне обавезе, састав убрзо престао са радом.
Након неколико година, један од оснивача групе и творац већине текстова и мелодија песама које је група Невски изводила, пожелевши да те, а и неке нове песме које су у међувремену настале, представи публици, окупио је један нови састав са три стара и два нова члана.
Крајем 2009. године, они су се, под именом “Уски пут”, састали, опет у просторијама парохијског дома истог храма, и започели са пробама.
Чланови групе “Уски пут” су: Душица Блаженовић – виолина и глас, Игор Мишковић – гитара, Жарко Димић – гитара и глас, Александар Андрејевић – удараљке и Александар Сарачевић – бас гитара и глас.

Александар Сарачевић

Музички састав “Уски пут”, на концерту у сали за предавања у парохијском дому храма Св. Александра Невског
Музички састав “Уски пут”, на концерту у сали за предавања у парохијском дому храма Св. Александра Невског
МУЗИЧКИ САСТАВ “УСКИ ПУТ”