НЕДЕЉА ТРЕЋА ЧАСНОГ ПОСТА – КРСТОПОКЛОНА

НЕДЕЉА ТРЕЋА ЧАСНОГ ПОСТА – КРСТОПОКЛОНА

„Неће се мени и теби да се молимо Богу. То онај (=ђаво) нама нашаптава, а наше је да приморамо себе. Онда кад нам се неће, баш (тада) да приморамо себе на молитву, да приморамо себе на сваку врлину. Увредио си ближњега свога: ах, нећу да идем да га молим за опроштај, баш нећу! Уствари, увредио си себе. Шта треба да радиш? Да примораш себе, да наредиш себи: Иди, направи метаније, моли за опроштај. Васкрсни из своје смрти, васкрсни из свога гроба, из гроба гњила. Он најбоље осећа твоју душу онога момента када си ти решио да идеш да га молиш за опроштај.

Посета Милосрдне секције Дому за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“

Посета Милосрдне секције Дому за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“

У првој недељи Великог часног поста, недељи Православља, 25.02.2018., мисионари Милосрдне секције увећани новим члановима, након Свете Литургије су посетили Дом за децу без родитељског старања „Драгутин Филиповић Јуса“ у улици Радослава Грујића 17.

НЕДЕЉА ДРУГА ЧАСНОГ ПОСТА – ПАЧИСТА

НЕДЕЉА ДРУГА ЧАСНОГ ПОСТА – ПАЧИСТА

„Једнога дана као у полусну виде Григорије самога себе где држи у рукама суд препун млека, но толико препун, да се преливаше, али постепено млеко се претвори у вино, које се такође преливало преко ивица суда и квасило његове руке и хаљине. Тада му се јави светли младић и рече му: „зашто не би дао и другима од тога дивног пића, које тако траћиш без пажње? Или ваљда не знаш, да је то дар Божје благодати?“ На то Григорије одговори: „али ако у данашње време нема никога ко осећа потребу у таквом пићу – коме дати?“