ПОДГОТОВКА К ПОСТУ

ПОДГОТОВКА К ПОСТУ

Време нас једнако претиче. Чини се да не стигне да одзвучи један празник и попразнство а већ наступа нови, или у овом случају – читав (а за нас црквене хорове можда и средишњи) богослужбени круг којим овај период у црквеној години просто дели време.

СРЕТЕНИЈЕ 2019

СРЕТЕНИЈЕ 2019

И ми хришћани, први сусрет наш са Господом Христом, када је? Када се крштавамо. „Који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте“, каже Свети Апостол. Тако значи, тај сусрет са Богом, то облачење у Бога наше природе, то је ослобођење од греха, од порока, од страсти, од свега демонског, од свега прљавог. Тако је сусрет са Господом Христом најважнији догађај у животу свакога од нас. Наше сретење са Њим. Да, ми се у ствари сусрећемо са Господом Христом сваки дан. Кад станеш на молитву, гле, то је већ сусрет твој са Господом Христом.

Посета Дому за смештај деце без родитељског старања “Дринка Павловић”

Посета Дому за смештај деце без родитељског старања “Дринка Павловић”

Након Свете Литургије, у недељу 10. 2. 2019. године, мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, посетили су децу без родитељског старања смештену у дому “Дринка Павловић”у Београду ул. Косте Главинића бр. 14. У дому тренутно борави 34 деце. Неколико деце је са посебним благословом.

Посета Школи и дому “Вељко Рамадановић”

Посета Школи и дому “Вељко Рамадановић”

На дан прославе праника Светог Саве 27. 01. 2019. године мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, посетили су Школу и дом за смештај деце оштећеног вида “Вељко Рамадановић” у Земуну ул.Цара Душана бр.143. Гледајући свет срцем, како кажу у Школи, деца су са својом директорком г-ђом Радмилом Лабан, професорима, дефектолозима и педагозима…